Kako „pročitati“ momka u 10 minuta?


Bilo bi idealno kada bi svaka djevojka u toku prvog sastanka mogla „pročitati“ momka i otkriti njegove namjere. Pod ovim „pročitati“ misli se da ona zapravo vidi šta može očekivati od njega, njegove mane i vrline, i slične stvari koje može uvidjeti u prvih nekoliko minuta. Većina ljudi bi rekla da je nemoguće „pročitati“ nekoga gledajući ga samo, ali ima i onih koji se ne slažu sa tim.

Postoji dosta stvari koje se mogu naučiti samo posmatranjem osobe i postoji nekoliko ključnih signala koji će biti od pomoći, a koje on nesvjesno odaje. Evo kako „pročitati“ momka u 10 minuta.Izgled: Prva stvar koju će svaka djevojka primjetiti na momku je njegov stil oblačenja i cjelokupan izgled. Na osnovu njegovog izgleda može se zaključiti da li on troši mnogo novca na izgled i odjeću, odlazak u teretanu, frizuru i slične stvari. Prema tome se može zaključiti da li je njemu stalo do njegovog izgleda, ili više voli biti opušten. Osim ovoga, može se primjetiti da li momak voli da troši novac na skupe stvari i da li to radi samo dok je na sastanku u cilju hvalisanja.

Ličnost: Dosta toga se može primjetiti na momku ako se posmatra neko vrijeme, a najviše od svega njegova ličnost. Ukoliko osoba zna da pročita drugu osobu, može lako zaključiti da li je ona stidljiva ili puna samopouzdanja. Osoba koja ima samopouzdanja će pričati dosta o sebi, a konverzacija sa njom neće biti problem. Stidljive osobe neće mnogo pričati ili će se blago smijati u nekim čudnim situacijama. Vrlo je jednostavno i otkriti da li je ljubazan ili ne. Otvaranje vrata, pomjeranje stolice, ljubaznost prema drugima i poštovanje prema djevojci je lako uočiti.

Interesi i hobiji: Posmatrajući momka može se zaključiti šta voli ili ne voli da radi. Pa ako je u dobroj formi može se zaključiti da ide u teretanu ili trenira neki sport. Intelektualci se mogu odmah prepoznati po načinu govora. Oni koji su kreativni mogu se prepoznati po stilu oblačenja koji je uglavnom unikatan i ističe se. Njihov način razmišljanja kao i pogledi na svijet se uglavnom razlikuju od mišljenja drugih ljudi.

Ovo je samo nekoliko stvari na koje bi se pažnja trebala obratiti. Ipak, nekada izgled zna prevariti pa se neke stvari mogu otkriti tek kasnije.